privacy verklaring

Dat was schrikken donderdagmiddag 25 juli 2019! Voor u en voor ons!

We hadden vanwege het warme weer het programma al aangepast. Geen renspellen zoals levend Stratego of zo.
Standaard is al sinds jaar en dag in het programma een rustuurtje na de lunch opgenomen. Zo ook donderdag. Omdat het veel te warm was om in de tenten te zijn gedurende het rustuurtje, zochten de kinderen een plekje onder de bomen.De kinderen zijn ook na het rustuurtje in de schaduw bordspelletjes en kaartspelletjes gaan doen. Daarnaast stonden er een aantal waterbassins waarin ze verkoeling konden vinden.

 

Op enig moment werden een paar kinderen onwel. Ook van andere kampen en van de staf van de YMCA een paar. Daarop zijn direct 2 op het kampterrein aanwezige artsen er bij gehaald. Omdat er steeds meer kinderen dezelfde verschijnselen gingen vertonen, werd via 112 verdere hulp ingeschakeld. Daarop kwamen de veiligheidsregio Utrecht, brandweer, ambulances en politie in actie.

 

Elk kind dat even niet lekker werd, werd in het gras bij de kampschuur gezet, met een leider of leidster er bij. Die zorgden er voor dat de kinderen genoeg dronken, voorzien werden van een natte doek, af en toe een suikerklontje kregen en iets met zout zoals chips. En wakker gehouden werden. Verpleegkundigen onderzochten alle kinderen nauwkeurig en bepaalden of het nodig was of een kind uit voorzorg naar een ziekenhuis gebracht moest worden of niet.
Zo zijn een aantal kinderen met ambulances naar het calamiteitenhospitaal in Utrecht gebracht. Uiteraard ging leiding van Kamp Leusden Rijnsburg met hen mee naar het ziekenhuis. Vandaar uit werd contact met Leusden over de stand van zaken in het ziekenhuis gehouden.

 

Ondertussen hebben wij vanuit het kamp de ouders gebeld van de kinderen die naar het ziekenhuis waren gebracht. We besloten al heel snel om op de donderdagavond naar huis te gaan omdat het niet verantwoord werd geacht om nog zo’n hete dag in Leusden mee te maken.

 

Via Facebook werd het thuisfront zo veel mogelijk op de hoogte gehouden. Om 23.15 uur draaiden de 4 bussen het Flora Holland terrein in Rijnsburg op en werden de kinderen verenigd met hun ouders. Niet alle bagage kon in de bussen, vandaar dat vrijdag een vrachtwagen naar Leusden is, om de bagage op te halen. Een aantal van de leiding ging mee, om de kampen op te ruimen.

 

Via Facebook werden ouders op de hoogte gehouden, wanneer en waar die bagage opgehaald kon worden.
Ter informatie: Naast onze groep waren er nog andere groepen, die zijn ook vrijdag naar huis gegaan vanwege de hitte. Het hele gebeuren van gisteren heeft een behoorlijke impact op leiding en kinderen. Op de reünie staan we daar nog even bij stil.

 

Van de 29 kinderen van onze kampen die naar het ziekenhuis moesten, zijn er uiteindelijk 28 donderdagavond naar huis gegaan. 1 kind moet blijven tot zaterdag, toen kon zij ook met haar ouders mee naar huis.
Zondagmorgen 28 juli 2019 is in de tweede morgendienst in de Immanuëlkerk uitgebreid aandacht aan het hele gebeuren geschonken. De kampkinderen hadden daar hun eigen kindernevendienst.

 

Toen aan het einde gevraagd werd of kinderen soms nog een vraag hadden, werd gevraagd wanneer de uitslag van de tentinspectie mee gedeeld zou worden! En wanneer de bonte avond nu is!!Ongelofelijk hoe kinderen reageren!
We hebben verder een geweldige kampweek gehad, die helaas op deze onfortuinlijke manier geëindigd is.

 

Wij zijn heel dankbaar voor de inzet van alle hulpverleners, de staf van de YMCA en onze leiding.
Dank voor uw begrip in deze uitzonderlijke situatie!! Ook hartelijk dank voor de bemoedigende reacties van heel velen! Op naar Kamp Leusden Rijnsburg 2020

 

Hartelijke groet namens de hele leiding van Kamp Leusden Rijnsburg 2019

 

Jaap de Mooij